Historie

Het huidige JANSEN HEETEN B.V. is 1932 door Gerrit Jansen opgericht.

De werkzaamheden gebeurden op kleine schaal en in de eerste jaren was het werk voornamelijk in de fruit- en groenteteelt. Het loonwerk bestond toen uit het bespuiten en oogsten van de gewassen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klein begonnen

Allis-ChalmersStap voor stap werd het bedrijf uitgebreid en eind jaren '30 werden de boomgaarden bespoten met een motorspuit met benzinemotor, deze werd door en paard voortgetrokken. De eerste trekker, een Case van 45 pk, werd gebruikt voor het aanleggen van boomgaarden, maar ook werkzaamheden als ploegen en grasmaaien werden uitgevoerd.

Begin jaren '50 werd een graanmaaier aangeschaft en werd ook de veestapel flink uitgebreid, zodat het bedrijf op 2 poten rustte. Begin jaren '60 werd ook een hooipers en maaidorsers aangeschaft. Dit werk zorgde ervoor dat de toenmalige Fa. Jansen & Zn. ook in de Noord-Oost Polder actief was. In de loop van de jaren namen de werkzaamheden toe en dat zorgde er voor dat er meer tractoren aangeschaft werden.

 

Door de jaren heen en het heden.

NewIdea FoxDoor de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een modern loon- en grondverzetbedrijf, dat met gemotiveerd personeel en goed onderhouden, modern materieel de klanten in hun behoeften voorziet. JANSEN HEETEN B.V. heeft haar klantenkring in de landbouw en de grond-, weg- en waterbouw.

 

Vanaf begin 2000 wordt het bedrijf geleid door de broers Harrie en Wim Jansen, diens vrouw Ans en de 3e generatie Martin en Niels Jansen. De laatste jaren is het bedijf fors uitgebouwd.

 

Per 1 januari 2009 hebben Niels Jansen en Martin Jansen het bedrijf overgenomen. Zij waren al enige jaren mede-eigenaar. Het bedrijf gaat verder onder de naam JANSEN HEETEN Het woordt 'gebroeders' verdwijnt uit de naam en de ondernemingsvorm wijzigt van een maatschap in een B.V. De oud-eigenaren Wim, Harrie en Ans Jansen blijven nog wel gewoon in het bedrijf werkzaam. Met deze overname is een goede basis gelegd voor de toekomst. Een andere belangrijke ontwikkeling is dat per 15 januari 2009 Loonbedrijf Flierman in Averlo is overgenomen. Het werkpakket van Loonbedrijf Flierman vormt een goede aanvulling op ons bedrijf.


John Deere 4020Hanomag HW 130Fiatagri 160-90

Terug naar de hoofdpagina